Sunday, August 17, 2014

SENGGUGUT DAN GLA SHAKLEE

Atasi Senggugut dengan GLA Complex

Senggugut atau period pain merupakan kesakitan ketika didatangi haid yang lazimnya didatangi kepada gadis yang baru meningkat remaja. Rasa sakit sewaktu datang haid ini adalah disebabkan oleh rahim yang mengecut begitu kuat untuk mengeluarkan ketulan darah haid yang bercampur sedikit tisu daripada selaput endometrium. Darah ini keluar menerusi saluran pangkal rahim yang biasanya masih sempit dikalangan gadis remaja.

Bagaimana GLA Complex membantu?

Kesakitan akibat senggugut melibatkan kekejangan otot dalam rahim dan kawasansekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku akibat badan yang kekurangan GLA (gamma-linolenic acid). Wanita yang sedang mengalami senggugut tidak dapat menukarkan asid linoleik yang merupakan asid lemak penting kepada GLA. Maka, pengambilan GLA amatlah penting bagi mengurangkan kesakitan akibat senggugut yang dialami.
GLA complex Shaklee bersumber semulajadi iaitu diekstrak dari borage - sejenis herba yang turut dapat merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
Bagi mereka yang setiap bulan tidak dapat lari daripada menghadapi senggugut, apa kata cuba sebotol GLA complex Shaklee.

UNTUK DAPATKAN PRODUK DAN KHIDMAT NASIHAT PERCUMA SILA HUBUNGI SAYA:-

SUHAILA ISMADI (1091474)
FB: Suhaila Ismadi
PAGE: Sihat Nutrisi Hebat
EMAIL: suhaila_ismadi18@yahoo.com
CALL/SMS/WHATSAPP: 014 2760045
BLOG: http://suhailaismadi.blogspot.com


No comments: